Bestuur

Bestuur

Het bestuur van de iScholenGroep wordt gevormd door schoolleiders en docenten van de deelnemende scholen.

Tekening Kees van DomselaarKees van Domselaar

Voorzitter en oprichter

Mijn naam is Kees van Domselaar en in 2011 richtte ik de iScholenGroep op. Waarom? Scholen zijn over het algemeen sterk naar binnen gericht en elk op zich geneigd opnieuw het wiel uit te vinden. De iScholenGroep daarentegen biedt een even inspirerend als interactief platform voor scholen met als belangrijkste doel: ervaringen en ideeën uit te wisselen bij de vernieuwing van het onderwijs door effectief gebruik te maken van informatietechnologie. Kortom: leren van elkaar.
Ik werk als plaatsvervangend rector op het Christelijk Lyceum te Zeist. Naast mijn werk in het onderwijs, als docent Nederlands, was ik destijds werkzaam in de literaire journalistiek. Bij uitgeverij De Arbeiderspers verschenen van mij twee gedichtenbundels. In 2014 schreef ik als bijdrage aan het debat over de digitalisering van het onderwijs het boek Van struikelblok tot springplank. Over onderwijs en technologie.

Leendert-Jan VeldhuyzenTekening Leendert-Jan Veldhuyzen

Vice-voorzitter

Mijn naam is Leendert-Jan Veldhuyzen en ik werk als rector aan het Denise te Amsterdam. Daarvoor was ik rector van het Berlage Lyceum. Ik begon mijn carrière in het onderwijs als docent muzikale vorming. In 2011 vroeg Kees van Domselaar mij zitting te nemen in het bestuur van de iScholenGroep. Ik zei direct ‘ja’. We vormden destijds de vrolijkste pionieersgroep bij de invoering van het 1:1-onderwijs. Ik geloof nog steeds in de enorme mogelijkheden die de technologie het onderwijs biedt en nog zal bieden. De iSG zie ik daarom als een geweldig platform voor scholen niet alleen om te ‘halen’ maar ook om te ‘brengen’.

Tekening Roelie KredietRoelie Krediet

Secretaris

Mijn naam is Roelie Krediet, docent wiskunde, en ben van dag één betrokken geweest bij de oprichting en ontwikkeling van de iScholenGroep. Meer dan 30 jaar geleden was ik al in het bezit van een Macintosh en nu heel blij dat heel veel leerlingen in het bezit zijn van een draagbaar device. Ik zet mij graag in om het onderwijs te verbeteren door goed gebruik te maken van de ICT.

Tekening Erwin LuttekeErwin Lutteke

Bestuurslid

Mijn naam is Erwin Lutteke. Sinds 2010 ben ik rector/bestuurder van het Isendoorn College in Warnsveld. Ik ben als docent geschiedenis/aardrijkskunde gestart in het onderwijs. Naast mijn taak als schoolleider geef ik nog altijd met veel plezier een aantal lessen geschiedenis. Als schoolleider en ook als docent ben ik overtuigd van de meerwaarde van 1:1 onderwijs en het delen van ervaringen tussen scholen en docenten. Mede daardoor ben ik betrokken en enthousiast over de iScholengroep.

Tekening Karel HermansKarel Hermans

Bestuurslid

Mijn naam is Karel. Ik werk als afdelingsleider op de Daltonschool Helen Parkhurst te Almere. Sinds 2004 maak ik zowel bij leerlingen als bij docenten gebruik van informatie- en communicatietechnologie om het leren te faciliteren. ‘Teach as you preach’ is een drijfveer van mij. Doe wat je wil, dat anderen doen. Leerlingen en collega’s.
Creativiteit bij zowel leerlingen als docenten is van essentieel belang.

Michel van AstTekening Michel van Ast

Bestuurslid

Mijn naam is Michel van Ast. Ik ben al mijn hele werkzame leven actief in en om het onderwijs en werk op dit moment als zelfstandig trainer / adviseur. Mijn grootste uitdaging bij de inzet van ICT, of dat nou als docent, als lerarenopleider, als leermiddelen-ontwikkelaar of als trainer is, is er voor te zorgen dat het meer is dan voor de leuk of voor de afwisseling, maar dat het bijdraagt aan het leren. Daarover schreef ik ook een boekje: Kleppen dicht. Glorieus falen is daarbij mijn motto. En met dank aan Pipi Langkous denk ik altijd maar: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Gemke SchrakampTekening Gemke Schrakamp

Bestuurslid & Penningmeester

Mijn naam is Gemke Schrakamp, ex-schoolleider van Revius Wijk bij Duurstede en nu werkzaam bij de lerarenopleiding Instituut Archimedes binnen een innovatieproject. Gebruik van ICT is de belangrijkste factor om gepersonaliseerd onderwijs mogelijk te maken. Meer op de leerling gericht onderwijs is namelijk hard nodig in de huidige maatschappelijke transitie. Aan de ene kant bevordert gepersonaliseerd onderwijs het leren én schept het de broodnodige ruimte voor leerlingen zichzelf te ontplooien (‘bildung’ en persoonsvorming). Anderzijds geeft het leraren de mogelijkheid om hun ‘backoffice’ te vereenvoudigen en in de les meer tijd vrij te maken voor contact met leerlingen. De iScholengroep is daarom hard nodig elkaar te inspireren, kennis en kunde uit te wisselen, maar ook om de politieke onderwijsagenda te voeden.  En voor mij geldt in het bijzonder: leerlingen hebben recht op het onderwijs van de eenentwintigste eeuw.