Webinar 9 december “Wat zegt het evidence-beest over ICT? “

Het evidence-beest heeft ook ons onderwijs in zijn greep. Als het niet bewezen is, dan werkt het niet. Maar het onderwijs is geen exacte wetenschap. Onderwijs speelt zich niet af in gecontroleerde laboratoria. Het is misschien beter om te spreken over ‘evidence-informed’ onderwijs: onderwijs dat door wetenschappelijk bewijs geïnformeerd wordt vormgegeven. Naast de wetenschap is er ook de expertise en de ervaring van de docent zelf. Die expertise moet meegenomen (kunnen) worden in het evidence-informed handelen.
Maar wat zegt onderzoek over de inzet van ICT in ons onderwijs? En hoe zouden wij daar op een goed geïnformeerde manier mee om kunnen gaan? Welke lessen kunnen we daar uit leren en welke concrete stappen kunnen we op basis daarvan zetten on onze eigen klassen?
Wij hebben Fleur Prinsen, lector aan de Hogeschool Rotterdam en aanvoerder van een landelijk versnellingsteam dat zich bezig houdt met ‘ Evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT’, bereid gevonden om als expert aan te schuiven bij het webinar van 9 december. Zelf schrijft ze daarover:
 “Wat werkt bij het inzetten van digitale middelen in het onderwijs? Als onderzoeker op dit gebied word ik altijd blij van deze vraag, zelfs al heb ik niet direct een kant en klaar antwoord. Zouden we niet allemaal graag een receptenboekje hebben, met daarin alle beproefde manieren om onderwijsleertechnologie in te zetten? Dan hoeven we dat boekje alleen nog maar te volgen.
Wil jij ICT ook op een meer op een door wetenschappelijk bewijs geïnformeerde manier gaan inzetten in jouw onderwijs? Dan wil je deze webinar niet missen!
Schrijf je snel in en sluit aan op maandag 9 december van 19.45 – 20.30 uur. Het is gewoon bij jou op de bank.