Bekijk de nominaties voor de iScholenPrijs 2018!

 

 

 

 

Deze docenten zijn door hun collega’s genomineerd voor de iScholenPrijs 2018! Tijdens de iScholenDag op 4 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

De genomineerden zijn:

Els Spooren – Antoon Schellenscollege

Ondanks het feit dat Els Spooren al gebruik mag maken van regelingen voor ouderen, is zij nog steeds erg betrokken bij nieuwe ontwikkelingen in de klas. Els is de docent met de meeste kennis van Lesson-up en heeft een grote rol gespeeld in het verspreiden van deze manier van lesgeven in de school. Afgelopen kerstvakantie brak Els op 2 plekken haar arm, waardoor ze tijdelijk niet kon lesgeven. Haar lessen werden overgenomen door verschillende docenten en Els leverde telkens het materiaal aan via Lesson-up. Les na les maakten collega’s kennis met de mogelijkheden van Lesson-up. Het enthousiasme van Els zorgde ervoor dat docenten het leuk vonden om met Lesson-up te werken, maar vooral ook de meerwaarde zagen van interactieve lessen. En ook leerlingen waren gemotiveerd en deden actief mee in de lessen. Ook is Els als mentor erg betrokken bij haar klas en weten veel collega’s haar te vinden met vragen.

 


Suzanne Lustenhouwer – DENISE 

Suzanne Lustenhouwer is genomineerd voor de iScholenPrijs vanwege haar originele lessen en het kwalitatief hoogwaardige materiaal dat ze voor haar school heeft ontwikkeld. Ze maakte bijvoorbeeld een Academic Honesty iBook speciaal voor DENISE. Maar het mooiste voorbeeld is de ‘Holocaust Literature unit’, een internationaal samenwerkingsproject dat ze opzette met een school in Philadelphia. Ze slaagde erin om de roostertijden op elkaar aan te sluiten, ondanks het tijdsverschil. De leerlingen communiceerden met elkaar via facetime en video en beoordeelden elkaars werk. De leerlingen van DENISE stuurden filmpjes van Holocaust monumenten naar Amerika, door middel van de app Seppo. Het project was gebaseerd op de iTunesU cursus die Suzanne samen met een docent uit Philadelphia ontwikkelde. In de woorden van haar mentorleerlingen: “Ms Lustenhouwer is a great teacher, because her lessons are always interesting: she is the kind of teacher who goes the extra mile.” 

 


Ted van Deutekom – Revius Lyceum, Maassluis

Dankzij de inspanningen van Ted van Deutekom is het Revius Lyceum in Maassluis een iPadschool geworden. Ted is een vraagbaak voor collega’s op het gebied van ict. Zo helpt hij docenten en leerlingen met het installeren van programma’s op de iPad, staat hij klaar als er technische problemen zijn en zijn dankzij Ted de iPads altijd up-to-date. Voor collega’s ontwikkelde hij een cursus, waarin hij stap voor stap uitlegt hoe je digitaal lesmateriaal maakt met learningapps.org en bookwidgets en hoe je dit integreert in Lesson-up. Met als resultaat heel veel enthousiaste docenten, die snel aan de slag konden in hun eigen les. Ook introduceerde Ted de app Klaslokaal op school. Voor zijn eigen vakgroep maakte Ted digitale lessen van zodanige kwaliteit, dat de boeken de deur uit zijn gedaan en Lesson-up hem gevraagd heeft als ambassadeur. Maar ook voor andere vakken maakte hij websites, waardoor bijvoorbeeld de vakgroep Engels volledig digitaal kan lesgeven. Voor ouders en leerlingen bouwde Ted een website met informatie over de iPad. Ook maakte hij verschillende websites voor Erasmus+ projecten voor vakdocenten. Dankzij het enthousiasme van Ted en zijn kennis van ict is het onderwijs op het Revius Lyceum uitdagend voor zowel leerlingen als docenten.