iSG Weekbericht (week 18 – 2017)

isg_weekbericht_w18_2017

Iedere week plaatsen we een weekbericht op de website waarin we onder andere belangrijk nieuws, interessante bijeenkomsten en trainingen onder de aandacht brengen.


De toekomst van ons examen | Bijeenkomst iSG Schoolleiders 11 mei

Op 11 mei organiseren we de derde bijeenkomst die in het teken staat van de toekomst van ons examen. Deze bijeenkomst vindt plaats bij het Christelijk Lyceum Zeist van 13.00 – 16.30 uur.
Je kunt je opgeven via het inschrijfformulier.
Lees hier meer over het doel van de bijeenkomst.


Good Practice bijeenkomst 30 mei Humanities & Kunst

Op 30 mei organiseren we een Good Practice bijeenkomst gericht op Humanities & Kunst. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de deelnemers een beeld van wat er in hun sectie mogelijk is met ICT. Goede voorbeelden van collega’s, maar ook de mogelijkheden met de bestaande digitale methoden en de laatste apps.

In de ochtend ligt de nadruk op het nadenken over de inzet van ICT in de klas. Hoe helpt ICT je te differentiëren, wanneer en waar zet je ICT in en hoe verandert de rol van de docent op moment dat je technologie toepast in je les? Vervolgens richten we ons op materiaalontwikkeling en digitale methoden. Het programma van de dag wordt aangepast naar behoefte van de deelnemers, mogelijke workshops zijn: iBooks Author & Apps Showcase (Sutori, Formative, Linoit) Showbie, Nearpod en Bookwidgets.
Tijdstip: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Christelijk Lyceum Zeist

Klik hier om je in te schrijven.


Good Practice bijeenkomst 1 juni Science & Wiskunde

Op 1 juni organiseren we een Good Practice bijeenkomst gericht op Science & Wiskunde. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de deelnemers een beeld van wat er in hun sectie mogelijk is met ICT. Goede voorbeelden van collega’s, maar ook de mogelijkheden met de bestaande digitale methoden en de laatste apps.

In de ochtend ligt de nadruk op het nadenken over de inzet van ICT in de klas. Hoe helpt ICT je te differentiëren, wanneer en waar zet je ICT in en hoe verandert de rol van de docent op moment dat je technologie toepast in je les? Vervolgens richten we ons op materiaalontwikkeling en digitale methoden. Het programma van de dag wordt aangepast naar behoefte van de deelnemers, mogelijke workshops zijn: Pasco Probes/Phywe, Bluetooth carts, Apps Showcase (Geogabra, calculator, Force Effect, Leafsnap, Numbers), iTunesU, Showbie en Nearpod.
Tijdstip: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Christelijk Lyceum Zeist

Klik hier om je in te schrijven.


Save the date iScholenDag:

5 oktober 2017

Leerhotel ‘Het Klooster’ in Amersfoort