Informatiemail iScholenDag 2017

Beste collega’s,

Ook aankomend schooljaar organiseert de iScholenGroep weer een iScholenDag!
Deze vindt plaats op donderdag 5 oktober 2017 in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.
Voor deze zesde editie van de iScholenDag hopen we jullie weer te verrassen met een interessant programma.Vanaf vandaag kunt u zich via dit formulier inschrijven.

Wat is de iScholenDag?
De iScholenDag is een jaarlijkse bijeenkomst, waarop ontwikkelingen op het gebied van digitaal onderwijs centraal staan. Tijdens deze dag organiseren we onder andere workshops om een beeld te geven wat de mogelijkheden zijn. Deze video, gemaakt door de leerlingen van het Dominicus College te Nijmegen, geeft een impressie van de iScholenDag 2016.

In deze e-mail vindt u verdere informatie over het programma, de inschrijvingen, de iScholenPrijs, een oproep voor deelname en om mee te denken met de iScholenGroep. We hopen u allen op donderdag 5 oktober 2017 in Amersfoort te zien!

Met vriendelijke groet,

Docenten van de iScholenGroep


Programma
De iScholenDag 2017 start op donderdag 5 oktober 2017 om 10:00, inloop vanaf 09:30 uur. Tot 12:00 uur is er een (deels) interactief plenair programma gevolgd door een lunch verzorgd door de studenten van het Leerhotel Het Klooster. Van 13:00 uur tot 16:00 uur volgen drie workshoprondes elkaar op, om vanaf 16:00 uur de dag samen af te sluiten met een borrel. Meer informatie over het programma en de inhoud van de workshops volgt later dit schooljaar.

Inschrijvingen
U kunt zich inschrijven voor de iScholenDag via dit formulier. Deelname voor leden van de iScholenGroep is gratis, deelname kost voor derden €75 per persoon. In het geval dat scholen met een grote groep docenten komt, nemen we contact op mede in verband met de organisatie. We houden rekening met een groot aantal inschrijvingen. Mocht u onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn, willen we u vragen om  via info@ischolengroep.org af te melden.

iScholenPrijs
Tijdens de iScholenDag reiken we voor de vierde keer de iScholenPrijs uit. De iScholenPrijs gaat naar een docent die in het afgelopen schooljaar een opmerkelijke prestatie heeft geleverd op het gebied van ICT-toepassing in het onderwijs. Heb jij een collega die het afgelopen jaar iets bijzonders voor jou en je school heeft neergezet en/of betekend? Nomineer hem of haar dan door een e-mail te sturen naar ischolenprijs@ischolengroep.org.

iSG Showcases
Dit jaar willen we zo veel mogelijk inspirerende docenten een podium geven in de grote zaal om hun verhaal te vertellen en best practices te delen. Dit gaan we doen door middel van 12 leuke en snelle presentaties van 3 minuten. Zodra de spreker begint te praten, start de klok en precies na 3 minuten gaat de microfoon uit en begint de volgende spreker. Bij deze geven we jou de kans om je voor deze uitdaging aan te melden. Aanmelden kan tot 9 juni.

Hoe meld ik me aan?
– Deel een Keynote presentatie met jouw slides of een “talking head” video (niet langer dan 2 minuten) in deze Dropbox map.
– Beschrijf daarin jouw verhaal en waarom andere docenten het moeten horen.
– Voeg jouw naam, school en e-mailadres toe.

N.B. Deze presentatie hoeft nog niet af te zijn, maar zal ons helpen een keuze te maken uit de verschillende aanmeldingen. Als jij geselecteerd wordt, zal je gevraagd worden om in september jouw laatste versie te maken. Vervolgens zullen we ergens centraal in het land samen komen om te repeteren.

Meedenken iScholenGroep
Bij de iScholenGroep draait het om samenwerken. De activiteiten die de iScholenGroep organiseert, worden alle door meerdere docenten uitgevoerd. Heb jij nog leuke en/of nieuwe ideeën voor de iScholenGroep en diens activiteiten en wil je graag met ons meedenken en meewerken? Neem dan contact met ons op via info@ischolengroep.org.