iSG Weekbericht (week 15 – 2017)

isg_weekbericht_w15_2017

Iedere week plaatsen we een weekbericht op de website waarin we onder andere belangrijk nieuws, interessante bijeenkomsten en trainingen onder de aandacht brengen.


De toekomst van ons examen | Bijeenkomst iSG Schoolleiders 11 mei

Op 11 mei organiseren we de derde bijeenkomst die in het teken staat van de toekomst van ons examen. Deze bijeenkomst vindt plaats bij het Christelijk Lyceum Zeist van 13.00 – 16.30 uur.
Je kunt je opgeven via https://goo.gl/forms/kihDhrbq3zlyO1Ct2
Lees hier meer over het doel van de bijeenkomst.


ZuluConnect werkmiddag op 23 mei voor deelnemers van de iScholenGroep

Met ZuluConnect is leren en lesgeven veel leuker!
ZuluConnect biedt dé persoonlijke leeromgeving voor elke, individuele leerling in het primair- en voorgezet onderwijs, mbo en hbo. Vol aantrekkelijke tools, vragen, opdrachten, foto’s en video’s. En bovendien met schrift- en spraakherkenning. Leren en lesgeven wordt niet alleen veel leuker, maar gaat ook makkelijker en stukken beter met ZuluConnect!

Zelf leerlijnen maken
Wil je ook af van de gebaande paden en je leerlingen individueel begeleiden in hun ontwikkeling? Stel nieuwe leerlijnen samen uit bestaande bronnen, pas ze aan of maak ze zelf. Met ZuluConnect is dit heel gemakkelijk. En door de gepersonaliseerde templates lijkt het alsof de leermiddelen specifiek voor jouw school zijn gemaakt.

Werkmiddag voor iScholen
op 23 mei a.s. verzorgt ZuluConnect een werkmiddag voor iScholen waarin men niet alleen kan kennismaken met de tool, maar ook al direct kan starten met het maken van content voor het eigen vakgebied.
De middag vindt plaats in het midden van het land en de precieze plek zal later worden bekend gemaakt.
Inschrijven kunt u door u en eventuele collega’s op te geven via het volgende mailadres: kees@zuluconnect.net.

PDF uitnodiging ZuluConnect werkbijeenkomst 23 mei 2017


Good Practice bijeenkomst 30 mei Humanities & Kunst

Op 30 mei organiseren we een Good Practice bijeenkomst gericht op Humanities & Kunst. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de deelnemers een beeld van wat er in hun sectie mogelijk is met ICT. Goede voorbeelden van collega’s, maar ook de mogelijkheden met de bestaande digitale methoden en de laatste apps.

In de ochtend ligt de nadruk op het nadenken over de inzet van ICT in de klas. Hoe helpt ICT je te differentiëren, wanneer en waar zet je ICT in en hoe verandert de rol van de docent op moment dat je technologie toepast in je les? Vervolgens richten we ons op materiaalontwikkeling en digitale methoden. Het programma van de dag wordt aangepast naar behoefte van de deelnemers, mogelijke workshops zijn: iBooks Author & Apps Showcase (Sutori, Formative, Linoit) Showbie, Nearpod en Bookwidgets.
Tijdstip: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Christelijk Lyceum Zeist

Klik hier om je in te schrijven.


Good Practice bijeenkomst 1 juni Science & Wiskunde

Op 1 juni organiseren we een Good Practice bijeenkomst gericht op Science & Wiskunde. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de deelnemers een beeld van wat er in hun sectie mogelijk is met ICT. Goede voorbeelden van collega’s, maar ook de mogelijkheden met de bestaande digitale methoden en de laatste apps.

In de ochtend ligt de nadruk op het nadenken over de inzet van ICT in de klas. Hoe helpt ICT je te differentiëren, wanneer en waar zet je ICT in en hoe verandert de rol van de docent op moment dat je technologie toepast in je les? Vervolgens richten we ons op materiaalontwikkeling en digitale methoden. Het programma van de dag wordt aangepast naar behoefte van de deelnemers, mogelijke workshops zijn: Pasco Probes/Phywe, Bluetooth carts, Apps Showcase (Geogabra, calculator, Force Effect, Leafsnap, Numbers), iTunesU, Showbie en Nearpod.
Tijdstip: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Christelijk Lyceum Zeist

Klik hier om je in te schrijven.


Steun de petitie voor auteursrecht
In heel Europa werken we aan het vormgeven van een nieuw onderwijssysteem. Dit realiseren we door samen te werken en gebruik te maken van tools en technologie die beschikbaar zijn. Helaas is het auteursrecht al vijftien jaar niet veranderd en dit heeft elke dag invloed op het werk van docenten. Wij willen je uitnodigen om de petitie te steunen om de toekomst van het onderwijs te hervormen. Laten we copyright beter maken, nu. Ben je het hiermee eens?
Teken de petitie hier:
https://rightcopyright.eu/