De toekomst van ons examen | Bijeenkomst iSG Schoolleiders 11 mei

Op 11 mei organiseren we de derde bijeenkomst die in het teken staat van de toekomst van ons examen. Deze bijeenkomst vindt plaats bij het Christelijk Lyceum Zeist van 13.00 – 16.30 uur.
Je kunt je opgeven via https://goo.gl/forms/kihDhrbq3zlyO1Ct2

Op de laatste iScholenDag is het initiatief ontstaan om met een groep schoolleiders na te denken over de toekomst van ons examen. Vanwege de koplopersrol die velen van ons vervullen lopen we met de digitalisering en vernieuwing van ons onderwijs aan tegen de grenzen van het huidige systeem. Sindsdien zijn er drie bijeenkomsten geweest waarin wij gesproken hebben over de kansen binnen het huidige systeem en de articulering van de plekken waar het knelt. Welke aanpassingen zijn nodig om de ontwikkelingen in het onderwijs bij te houden?

Doel is te komen tot een brede samenwerking met andere – vergelijkbare – initiatieven in het land, andere stakeholders (ministerie, VO-raad en CvTE, onderwijsinspectie e.a.) en via een breed gedragen manifest aandacht te krijgen bij de politiek. Op weg naar dat doel is het vooral ook kijken naar de mogelijkheden die erna al zij en daarmee al vast stappen te zetten.

Graag nodigen we een zo breed mogelijk publiek van schoolleiders uit voor de volgende verkenning op 11 mei.