OneNote inspiratiesessie 23 maart 2017

Beste docenten,

In de week van 20 maart komt de Canadese Microsoft OneNote-kenner Cal Armstrong naar Nederland met als doel verschillende scholen te bezoeken. Cal is verbonden aan Appleby College in Toronto in de provincie Ontario, waar alle studenten 1-op-1 zijn uitgerust met een tabletcomputer.

Cal Armstrong is al jaren een autoriteit op het gebied van OneNote in het onderwijs. Zo heeft hij onder andere substantieel bijgedragen aan het ontwerp en de ontwikkeling van OneNote Klasnotitieblok, een speciale versie van OneNote waarmee docenten en studenten/leerlingen met elkaar kunnen samenwerken in één notitieblok. OneNote Klasnotitieblok is beschikbaar voor OneNote Online, OneNote 2016, OneNote voor Windows 10 en voor OneNote voor Mac OS X. Het programma geniet over de hele wereld groeiende populariteit. Ook in Nederland gaan steeds meer scholen met OneNote werken.

Cal brengt op donderdag 23 maart een bezoek aan de Helen Parkhurst daltonschool voor mavo, havo en vwo in Almere, waar hij eerst van 15:00-15:45 uur voor docenten een korte inspiratiesessie in het Engels zal verzorgen over OneNote. Voor docenten die dieper in OneNote in het onderwijs willen duiken, zal hij daarna een hands-on workshop verzorgen van 16:00 tot ca. 19:00 (max 12 deelnemers). Tijdens de workshop zal Cal ingaan op de unieke basisprincipes van OneNote en specifiek laten zien welke OneNote-functies in het onderwijs van belang zijn, bijv bij het plannen van lessen en het geven van feedback. Cal zal diverse voorbeelden laten zien en ook bespreken hoe hij gebruikmaakt van een Surface-tablet met digitale inkt. Als afsluiter komt OneNote Klasnotitieblok aan bod. Tussendoor is er tijd voor een broodje.

Meld je aan via de spreadsheet van Karel Hermans.

In overleg met Karel Hermans is deze sessie ook toegankelijk voor geïnteresseerden van buiten.

Cal’s bezoek vindt plaats in nauwe samenwerking met Microsoft OneNote Most Valuable Professional (MVP) Marjolein Hoekstra uit Den Haag.

Informatiebronnen over OneNote

OneNote in Education Resource Collection – https://docs.com/marjolein-hoeks/5846/onenote-in-education-resource-collection – Engelstalige collectie met voorbeeldnotitieblokken, training en andere relevante links op het gebied van OneNote Klasnotitieblok in het bijzonder en OneNote in het onderwijs in het algemeen.

Minicursus OneNote in het Onderwijs – https://maken.wikiwijs.nl/73651/, door Annet Smith @AnnetSmith ROC Nova College Haarlem.

Cal en Marjolein op social media

Cal Armstrong’s Twitter account is @sig225. Lees meer over Cal’s aankomende ‘schoolreis’ op zijn blog: http://continuousformation.blogspot.com/2017/03/the-onenote-grand-tour-part-0.html

Cal op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/calarmstrong/

Marjolein Hoekstra is actief op Twitter met het account OneNote Central @OneNoteC, waar zij dagelijks relevante tips, nieuws en hulpmiddelen op het gebied van OneNote en Microsoft in het onderwijs publiceert. Elke eerste dinsdag van de maand organiseert Marjolein in opdracht van Microsoft zgn OneNoteQ TweetMeets, waarbij OneNote-kenners en andere geïnteresseerden met elkaar in gesprek gaan over een bepaald thema. U bent van harte welkom om aan deze sessies deel te nemen, ook als u nog geen ervaring heeft met OneNote.

Marjolein op LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/cleverclogs

Graag tot donderdag 23 maart!

Namens Cal Armstrong,

Marjolein Hoekstra
Tel. 06 – 8119 0555