iSG Weekbericht (week 13 – 2017)

isg_weekbericht_w11_2017

Iedere week plaatsen we een weekbericht op de website waarin we onder andere belangrijk nieuws, interessante bijeenkomsten en trainingen onder de aandacht brengen.


 

Nieuwe Lijn iPads geschikt voor onderwijs
Vorige week dinsdag is er door Apple een nieuwe iPad gepresenteerd, genaamd “iPad”. Deze iPad komt in plaats van de iPad Air 2. De iPad Air 2 is end of life en wordt niet meer geproduceerd.
De iPad heeft in vergelijking met de iPad Air 2 een aantal aanpassingen gekregen:
Een langere accuduur – van 27,3 wattuur naar 32,4 wattuur
Een nieuwe chip van A8-chip naar A9-chip

Door deze verbeteringen is de iPad wat dikker en zwaarder geworden:
Dikker – van 6,1mm naar 7,5mm
Zwaarder – van 437 gram naar 469 gram 

De Apple Store prijzen voor de Wi-Fi modellen zijn als volgt:

  • iPad Wi-Fi 32GB: € 409,- 
  • iPad Wi-Fi 128GB: € 509,-

Kijk voor meer informatie op de website van Apple: http://www.apple.com/nl/ipad-9.7/


 

Werkconferentie De toekomst van het curriculum 5 april
AVS, Onderwijscoöperatie, PO-Raad, SLO en VO-raad organiseren gezamenlijk de werkconferentie De toekomst van het curriculum: wat heeft de school nodig? op woensdag 5 april van 13:30 tot 18:00 uur in Utrecht. Het doel is om in kaart te brengen wat leraren en scholen nodig hebben van educatieve organisaties om op een effectieve manier te werken aan curriculumontwikkeling op school.

Leraren en schoolleiders van 18 po en vo scholen vertellen over hun ervaringen met ontwikkeling van het curriculum, met aandacht voor de succesfactoren én de geleerde lessen tijdens de rit. In werkgroepen gaan leraren en schoolleiders in gesprek met vertegenwoordigers van vakverenigingen, toetsontwikkelaars, beleidsmakers, lerarenopleiders en andere educatieve organisaties over de vraag welke inzet nodig is om te komen tot succesvolle en duurzame curriculumontwikkeling op school.

U kunt zich aanmelden via de website www.events.slo.nl

PDF Uitnodiging werkconferentie curriculum 5 april 2017


 

Symposium Kwaliteitszorg 12 april

Het EP-Nuffic organiseert het symposium van het Profielenberaad “Kwaliteitszorg als voorwaarde voor talentontwikkeling” op 12 april van 12.30 – 16.00 uur in Utrecht. Op dit moment wordt landelijk opnieuw gesproken over Curriculumherziening. Als Profiel- organisaties en -scholen hebben we hiermee al veel ervaring opgedaan, ieder vanuit een andere invalshoek. Wat ons bindt is dat elke Profielorganisatie kwaliteitseisen stelt aan scholen en aan de ontwikkeling van nieuwe onderwijsprojecten – en iedere organisatie stimuleert aangesloten scholen om expertise uit te wisselen. Ieder doet dat op zijn eigen wijze.

Met dit symposium willen we ervaringen en inzichten delen om een goede basis te leggen voor voortgaande onderwijsvernieuwing. Het programma heeft een sterk interactief karakter, waarbij de ervaring van een voorbeeldschool verbonden wordt met inzichten vanuit wetenschap en beleid. Vervolgens presenteren Profielorganisaties in een carrousel aan elkaar hun kwaliteitsaanpak.

Aanmelden kan via deze link tot en met 31 maart 2017.

Uitnodiging Profielenberaad Symposium kwaliteitszorg


 

Oproep Survey digitaliseringsprogramma

Namens het Revius Lyceum in Maassluis willen we jullie vragen om een survey in te vullen rondom het iPAC framework. Het Revius Lyceum is deelnemer van een Erasmus+ project met vier universiteiten, drie docenentenopleidingen en drie middelbare scholen. Gezamenlijk hebben zij het iPAC framework ontworpen. Dit framework wordt gebruikt om te kijken in hoeverre de activiteit samenwerking bevordert, hoe dicht het bij de realiteit staat en in welke mate de leerling zelf kan bepalen hoe de opdracht uitgevoerd wordt. (NB. De survey is in het Engels en neemt enige tijd in beslag.)
Klik hier voor de survey.

Namens het Revius Lyceum, hartelijk dank!