iSG Weekbericht (week 11 – 2017)

isg_weekbericht_w11_2017

Iedere week plaatsen we een weekbericht op de website waarin we onder andere belangrijk nieuws, interessante bijeenkomsten en trainingen onder de aandacht brengen.

Apple teachers event 16 – 17 maart
Apple Teacher is een gratis professioneel onderwijs­programma dat ontwikkeld is om leerkrachten te ondersteunen bij het gebruik van Apple producten voor lesgeven en leren. Als leerkracht kun je op iPad en Mac vaardigheden ontwikkelen en die direct toepassen in de klas. Daarnaast krijg je erkenning voor alle nieuwe dingen die je leert en word je beloond voor je dagelijkse inspanningen.

Speciaal voor de docenten en directies van de iScholengroep scholen organiseert Apple op 16 en 17 maart een 3-tal sessies in het Parkhotel in Amsterdam waarin alles uit de doeken wordt gedaan over dit programma. Een absolute must voor scholen die het meeste uit hun digitale leermiddelen willen halen!

Klik hier om de registratiewebsite te openen en daarna op “register now” in de dan geopende site. Hier vind je ook de agenda en extra informatie.

Er zijn twee late, en een vroege middagsessie beschikbaar.

Tot ziens op 16 of 17 maart!


 

OneNote inspiratie sessie en workshop door Cal Armstrong 23 maart

In de week van 20 maart komt de Canadese Microsoft OneNote-kenner Cal Armstrong naar Nederland met als doel verschillende scholen te bezoeken. Cal is verbonden aan Appleby College in Toronto in de provincie Ontario, waar alle studenten 1-op-1 zijn uitgerust met een tabletcomputer.

Cal Armstrong is al jaren een autoriteit op het gebied van OneNote in het onderwijs. Zo heeft hij onder andere substantieel bijgedragen aan het ontwerp en de ontwikkeling van OneNote Klasnotitieblok, een speciale versie van OneNote waarmee docenten en studenten/leerlingen met elkaar kunnen samenwerken in één notitieblok. OneNote Klasnotitieblok is beschikbaar voor OneNote Online, OneNote 2016, OneNote voor Windows 10 en voor OneNote voor Mac OS X. Het programma geniet over de hele wereld groeiende populariteit. Ook in Nederland gaan steeds meer scholen met OneNote werken.

Cal brengt op donderdag 23 maart een bezoek aan de Helen Parkhurst daltonschool voor mavo, havo en vwo in Almere, waar hij eerst van 15:00-15:45 uur voor docenten een korte inspiratiesessie in het Engels zal verzorgen over OneNote. Voor docenten die dieper in OneNote in het onderwijs willen duiken, zal hij daarna een hands-on workshop verzorgen van 16:00 tot ca. 19:00 (max 12 deelnemers). Tijdens de workshop zal Cal ingaan op de unieke basisprincipes van OneNote en specifiek laten zien welke OneNote-functies in het onderwijs van belang zijn, bijv bij het plannen van lessen en het geven van feedback. Cal zal diverse voorbeelden laten zien en ook bespreken hoe hij gebruikmaakt van een Surface-tablet met digitale inkt. Als afsluiter komt OneNote Klasnotitieblok aan bod. Tussendoor is er tijd voor een broodje. Meld je aan via de spreadsheet van Karel Hermans.
Lees meer.


 

Workshop samenwerkend leren met ict 30 maart
Doelgroep:
(Beginnende) docenten

Duur van de workshop:
4 uur

Inhoud workshop:
ICT is bij uitstek geschikt om samenwerkend leren vorm te geven. In de literatuur wordt dit Computer Supported Collaborative Learning (CSCL). Samenwerkend leren bevordert de sociale interactie om gezamenlijk kennis te ontwikkelen. Samenwerkend leren kan op verschillende manieren worden vormgegeven en sluit aan bij de verschillende visies op leren en instructie. Deze training richt zich op de vormen van samenwerkend leren met ICT (bijvoorbeeld het “Progressive Inquiry Model”) en het bevorderen van interactie en probleem gestuurd leren.
Klik hier om je in te schrijven.