30 maart 2017: workshop ‘Samenwerkend leren met ICT’

Samenwerkend leren met ICT

ICT is bij uitstek geschikt om samenwerkend leren vorm te geven. In de literatuur wordt dit Computer Supported Collaborative Learning (CSCL). Samenwerkend leren bevordert de sociale interactie om gezamenlijk kennis te ontwikkelen. Samenwerkend leren kan op verschillende manieren worden vormgegeven en sluit aan bij de verschillende visies op leren en instructie. Deze training richt zich op de vormen van samenwerkend leren met ICT (bijvoorbeeld het “Progressive Inquiry Model”) en het bevorderen van interactie en probleem gestuurd leren.

Doelgroep
(Beginnende) docenten

Duur van de workshop:
4 uur

Na deze workshop:

 ken je verschillende modellen om samenwerkend leren met ICT vorm te geven;
 weet je welk model het beste bij jouw visie op leren en instructie is;
 kan je dit met een zelf meegebrachte les vorm geven.

datum 30 maart 2017
tijd 13:00-17:00
Locatie Helen Parkhurst, Almere
Trainer Paula van Kempen

Button-inschrijven