23 maart 2017: workshop ‘Multimediaal leren en de werking van de hersenen’

Multimediaal leren en de werking van de hersenen

Met de technologische ontwikkelingen is het tegenwoordig relatief eenvoudig om (bewegend) beeld toe te voegen aan tekst waardoor rijke multimediale leerbronnen ontstaan. Maar rijk wil niet automatisch zeggen effectief. Als docent is het van belang kennis te hebben van de voorwaarden waaraan multimediale leerbronnen moeten voldoen wil de informatie uit die bronnen zich een plek veroveren in het geheugen van onze leerlingen. En hoe die voorwaarden verschillen per leerdoel (kennisconstructie, automatiseren etc.). Daarnaast is het van belang kennis te hebben over de kenmerken die multimediale leerbronnen moeten hebben, willen zij een bijdrage kunnen leveren aan het zelfsturend vermogen van leerlingen (Kester & Merriënboer, 2013).

Doelgroep
Docenten, ICT-coördinatoren, en andere onderwijsprofessionals

Duur van de workshop:
4 uur

Na deze workshop:

weet je wat multimediale bronnen met het geheugen doen;
weet je hoe je dit effectief in jouw onderwijs kan inzetten en;
weet je hoe je deze multimediale bronnen kan beoordelen;
heb je een eigen les voorbereid met multimediabronnen.

datum 23 maart 2017
tijd 13:00-17:00
Locatie Helen Parkhurst, Almere
Trainer Paula van Kempen

Button-inschrijven