iScholenPrijs 2016

iScholenPrijs

Tijdens de iScholenDag op 29 september a.s., het eerste lustrum van de iSG, reiken we voor de derde keer de iScholenPrijs uit. De iScholenPrijs gaat naar een docent die in het afgelopen schooljaar een opmerkelijke prestatie heeft geleverd op het gebied van ICT-toepassing in het onderwijs. Dit kan bijvoorbeeld het schrijven van een eigen digitaal boek zijn, of het maken van apps en ander lesmateriaal. Of misschien heeft één van jullie collega’s het docententeam flink op weg geholpen met manieren om de devices in de klas te gebruiken. Kortom: een docent die zich dit jaar heeft ingezet om de toepassing van ICT in de klas naar een hoger niveau te brengen, en daarbij een groot voorbeeld heeft gesteld. Vorig jaar kregen Ingrid en Elbrich de prijs voor hun verrassend lesmateriaal dat ze voor hun leerlingen maken en hun constante zoektocht naar nieuwe lesmogelijkheden met een digitale twist.unknown

De winnaar gaat met een gloednieuwe iPad Pro naar huis! De prijzen worden aangeboden door Infotheek.


Kandidaten iScholenPrijs

Thijs Habraken – Dr.-Knippenberg College

aaeaaqaaaaaaaajfaaaajgjiyzm5owyyltdkogmtnguxmy1hyzq5lwy0ngvknmjmowe3oqThijs is afdelingsleider op het Dr.-Knippenbergcollege en genomineerd voor de iScholenPrijs vanwege zijn adequate en enthousiaste betrokkenheid bij de digitalisering van het onderwijs op zijn school. Hij krijgt het voor elkaar dit enthousiasme op zijn docententeam over te brengen op zo’n manier dat ze, ongeacht hun niveau, zin hebben om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Op het gebied van ICT hebben ze binnen ‘De Knip’ een duidelijk koers uitgezet en Thijs weet deze goed te vertalen naar concrete doelen voor zijn afdeling.

Martin Ringenaldus – RGO Middelharnis

Martin is op de Regionale Scholengemeenschap Goeree­Overflakkee (RGO) docent Duits en is al jaren bezig met het afstemmen van zijn onderwijs op de individuele leerling. Hij maakt hierbij gebruik van allerlei vormen van ICT. Belangrijkste hulpmiddel is voor hem BookWidgets.photo Met behulp daarvan maakt hij een breed assortiment aan digitale opdrachten, die hij onderling aan elkaar verbindt tot een groot lessenpakket. Zo heeft hij een grammatica- en examentrainer ontwikkeld, die samen met andere instructiefilms vrij beschikbaar op zijn website www.bijlesduits.org staan. Ook geeft hij in 2 VMBO Duitse les zonder gebruik van cijfers! Er wordt alleen formatief getoetst, en de toetsjes geven hem inzicht welke leerling op welke manier aangestuurd of begeleid moet worden. Al deze ervaring en kennis deelt hij graag via bijeenkomsten en sociale media met zijn collega’s.

Annika Huizinga – Erasmiaans Gymnasium

02e448cAnnika geeft aardrijkskunde en doet dat met volle overgave. Altijd is ze enthousiast op zoek naar de nieuwste mogelijkheden met apps om de les interessanter en leuker voor haar leerlingen te maken. Ze is constant bezig zichzelf te ontwikkelen door trainingen te volgen en met collega’s te netwerken. Als ze iets vindt, probeert ze het uit en deelt ze dat vervolgens met collega’s op haar webblog http://www.tabletindeklas.nl. Dit levert originele en frisse lesoplossingen op! Wat dacht je van een vulkaan onderzoeken in de klas met Augmented Reality, of veldwerk doen tijdens een digitale excursie? Aardrijkskunde is ineens onderdeel van de echte wereld en niet langer een boek en een atlas.