Train the Trainer – 7/8 december

Op 7 en 8 december a.s. organiseert de iSG een tweedaagse training voor docenten die met iBooks Author en iTunes U lesmateriaal maken en gebruiken in de klas. Onder begeleiding van een pedagoog, didacticus en digitaal ontwerper word je in deze training volledig ondergedompeld in de factoren die een rol spelen bij het maken en gebruiken van digitaal lesmateriaal.

Programma

Dag 1
9367687811_956ab41116Op deze dag kijk je naar hoe je digitaal lesmateriaal en leerpraktijken in de klas kan ontwikkelen waarmee je op een effectieve manier al je leerlingen de begeleiding geeft die ze nodig hebben.
De theorieën worden aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden toegelicht.

Dag 2
Dag twee borduurt voort op de koers die de eerste dag is ingeslagen. Je kijkt naar de eigenschappen van een goed leerobject en past die toe op je eigen materiaal.
Daarnaast krijg je een masterclass digitaal ontwerpen waarin je tips krijgt hoe je materiaal kunt vormgeven zodat het bijdraagt aan het doel dat je met je materiaal voor ogen hebt.

Trainers

HelenaHelena Wallberg (Zweden)
Helena is docent Engels, Frans en pedagogisch leiderschap. Ze studeerde af in de richting van speciaal onderwijs en schreef verschillende boeken, tekstboeken Engels voor de middelbare school en pedagogie handboeken voor docenten: Formative assessment in practice (2013) en Feedback for development (2015).

Ze zet haar ervaringen in bij haar zoektocht naar de ultieme methode om inclusief en gepersonaliseerd les te geven. De combinatie van een 1:1 school met haar pedagogische achtergrond opende een wereld aan mogelijkheden die ze met ons komt delen.

SeanSeán Ó Grádaigh (Ierland)
Seán is docentenopleider op de School of Education, onderdeel van de Universiteit van Ierland, in Galway. Daarvoor was hij docent Keltische taal, aardrijkskunde en geschiedenis.

Hij ontwikkelde in 2013 het eerste volledige 1:1 opleidingsprogramma voor docenten, waarbij de iPad centraal staat. Belangrijk daarbij is de ontwikkeling van lesmateriaal, niet alleen door de docent maar vooral ook door de leerling. Een item over zijn werk kun je hier vinden: http://www.apple.com/education/ipad/teach-with-ipad/classroom/student-authors/

HughHugh Schermuly (Engeland)
Hugh is directeur van Schermuly Design Co., een ontwerpbedrijf dat zich bezig houdt met publiceren, ontwerpen en ontwikkelen van digitaal lesmateriaal, iets waar hij scholen in heel Europa bij begeleidt. Hiervoor werkte Hugh al ruim 25 jaar in de uitgeverswereld.

 


Praktische informatie

Datum & Tijd
7 december 09:30 – 21:00 & 8 december 09:00 – 16:00

Locatie
Hirschgebouw, Leidseplein 29, Amsterdam

Kosten
€150,- excl. btw. Hiervoor word je twee dagen volledig verzorgd. Als je van ver komt zorgen we dat je in de buurt kunt overnachten.

Geïnteresseerden kunnen mailen naar w.senden@ischolengroep.org o.v.v. Train the Trainer Er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar!

Let op! Het gaat hier om een training voor gevorderden. Je zal gevraagd worden je huidige boekjes naar ons op te sturen zodat we kunnen kijken of je niveau aansluit op de training.