iScholenDag 2015

 

Op 1 oktober 2015 vindt in Maarssen de vierde editie van de iScholendag plaats. Dit jaar opent het Niftarlake College haar deuren en staat het thema: “Teach the teacher; didactiek in de digitale klas” centraal. Insteek: van je collega’s horen wat in de praktijk wel en niet goed werkt.

Deze praktische invalshoek komt ook terug in de keynote. Srini Swaminathan, een docent uit India, komt ons vertellen hoe innovaties en technologie hem in staat stellen de leeropbrengst in zijn lessen te stimuleren.

Inschrijven kan hier. De iScholenDag is gratis toegankelijk voor alle deelnemers van de iScholenGroep. Voor externe belangstellenden is de toegang €75,- excl. btw.


 

Programma

11:30 Inloop met lunch

12:30 Opening door Kees van Domselaar (voorzitter iScholenGroep) en Pieter Delsing (rector Niftarlake College)

12:50 Keynote speaker Srini Swaminathan

13:30 Uitleg en toelichting Good Practices rondes

13:45 Start Good Practices – eerste ronde

14:45 Start Good Practices – tweede ronde

15:45 iTunes U door Leendert-Jan Veldhuyzen

15:50 iScholenprijs uitreiking & plenaire afsluiting

16:00 Aansluitende borrel

 


Keynote Speaker Srini Swaminathan

srinisSrini Swaminathan is een alumni van ‘Teach For India’, een non-profit organisatie in India dat zich bezig houdt met goed onderwijs voor elk kind, met de nadruk op kinderen op openbare scholen voor de lagere inkomstenklasse. Hij heeft twee jaar lesgegeven in Dharavi, Mumbai op een openbare school.

Zelf afkomstig uit een zeer arme familie, veranderde Srini’s leven door zijn opleiding – door zijn goede resultaten op school kreeg hij een scholarship van de Tamilnadu regering om zijn universitaire opleiding tot Engineer af te ronden aan de BITS in Pilani. Hierna werkte hij voor een olieverwerkingsmaatschappij. Door de jaren heen heeft hij meerdere keren schoolgeld betaald voor kinderen uit lage inkomsten-gezinnen. Daarnaast gaf hij ook part-time les. Door de rampzalige gevolgen van de Tsunami in 2004, besloot hij  zich volledig op het onderwijs te richten. In 2009 begon hij met zijn aanstelling bij de non-profit organisatie ‘Teach for India’ in Chennai, daarnaast gaf  hij ook als basisschool docent les op de Dharavi Municipal school.

Op de school in Mumbai heeft Srini de laatste innovaties en technische mogelijkheden (waaronder die van Apple) gebruikt om de leeropbrengst in zijn lessen te stimuleren. Hij rent het gehele jaar door meerdere marathons om zo geld in te zamelen voor de aanschaf van iPads en andere digitale middelen voor zijn lessen. Momenteel geeft hij op meerdere scholen in Chennai les en werkt als educatie consultant voor de overheid.

Meer informatie over Srini en zijn werk is te vinden via de onderstaande links:

Class and kids in the Apple WWDC 2012  Apple WWDC 2012 Keynote

Interview in Sweden http://www.lararkanalen.se/secret/10427758/b81b46a519ff86943e6110f2ef9d4e74

Fund raising page for 2014  milaap.org/campaigns/dreamscometrue

Blog:  http://tfijourney.wordpress.com

About.me  http://about.me/srini091

Facebook: http://tch4.in/DCDDCD


Overzicht Good Practices
 • iTunes U – beginners en gevorderden
 • iBooks Author – beginners en gevorderden
 • Creative Commons
 • Didactiek in de klas / differentiëren
 • App Smashing
 • Digitale toetsing
 • Digitaal Portfolio
 • Greenscreen
 • iPad bij l.o.
 • Nearpod
 • QR-codes
 • Digitaal project-onderwijs
 • iHelps
 • Explain Everything
 • Ervaringen systeembeheerders (systeembeheer)
 • Apple Deployment Programma’s voor iOS (systeembeheer)
 • Strategic Planning  (schoolleiders)
 • Praktisch stappenplan (schoolleiders)

Meer informatie over de inhoud van de Good Practices.

Voor verdere vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Noela de Goede (n.degoede@ischolengroep.org).


Het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt en u kunt zich niet meer inschrijven voor de iScholenDag.