Auteursrechten

Wat mag je nou wel of juist niet gebruiken? Nu steeds meer docenten gebruik maken van materialen die het wereld wijde web aan ze beschikbaar stelt wordt deze vraag steeds vaker gesteld. Hoe zit het nou echt? Wel handig om te weten natuurlijk.

 

Creative Commons iTUAuteursrechtenSinds 2013 heeft de iSG op verschillende momenten ondersteuning gekregen van Kennisland, een stichting die oplossingen zoekt voor maatschappelijke (kennis)vraagstukken en zich onder andere inzet voor de modernisering van het auteursrecht. Samen met Kennisland zijn er afgelopen jaren verschillende workshops ontstaan waarvan de inhoud inmiddels is verweven in onze reguliere trainingen.

Een van de trainingen is mooi samengevat in een iBook door Vivianne Verstappen. Ook hebben we een iTunes U-cursus gemaakt waarin alles staat wat je als docent moet weten.
 


 

Voorkant rapport auteursrecht

 
 
 
 

Daarnaast is er een adviesrapport tot stand gekomen waarin alle benodigde informatie omtrent open leermateriaal met betrekking tot schoolbeleid samengevat staat, met een daarbij behorend modelbeleid dat de school kan gebruiken om duidelijkheid te verschaffen over verantwoordelijkheden en rechten van de docenten en leerlingen die komen kijken bij (semi-)zelfstandig gemaakt digitaal materiaal.