Studiereis 3/5 juni Denemarken – iBooksschool

87951_1080_1800_0_0_0_0_2Op 3 t/m 5 juni a.s. organiseert de iScholenGroep een studiereis naar VUC Syd in Haderslev, Denemarken. Het VUC Syd is een bijzondere en vooruitstrevende school die wereldwijd door Apple als voorbeeld wordt aangehaald, en waar bijna exclusief gewerkt wordt met zelf ontwikkelde iBooks. Het Deense educatieve landschap stelde ze in staat binnenhuis een uitgeversfunctie te creëren en zodoende eigen lesmateriaal te produceren.
images

 

De reis is een expertise-uitwisseling tussen de iSG en VUC Syd. Het VUC Syd is geïnteresseerd in het Nederlandse gebruik van iTunes U in de klas; andersom zijn de scholen in Nederland geïnteresseerd in de toepassing van iBooks en op zoek naar voorbeelden hoe het produceren van iBooks het best kan worden vormgegeven.
De nadruk van de reis ligt daarom vooral op visievorming en projectontwikkeling. Waarom zou je zelf digitale boeken willen maken? Hoe zien goede digitale boeken eruit? Wat zijn de kosten en inspanningen bij de totstandkoming van een iBook?

Op de site van het VUC Syd vind je meer informatie en een introductiefilm over de school.

De reis is bedoeld voor scholen die belangstelling hebben in het ontwikkelen van eigen iBooks. Er zijn tien plaatsen beschikbaar.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 1 mei 2015 voor de reis aanmelden bij Noela de Goede (n.degoede@ischolengroep.org).


Kosten
€595 pp. incl. btw.

Voorlopig programma
3 juni
Reisdag en nader kennismaken deelnemers
4 juni – Visie
Visie VUC Syd en totstandkoming iBooksproject/ iSG en iTunes U
5 juni – Praktijk
iBooks in de klas/iTunes U in de klas