Een iBook maken als opdracht

Met alle nieuwe technologie in de klas worden langzamerhand ook steeds meer nieuwe mogelijkheden duidelijk en toegepast in de klas. Nieuwe manieren van kennis overdragen, maar zeker oude opdrachten in nieuwe jasjes. Papieren collages worden digitale posters; tekeningen worden flyers; werkstukken worden verwerkt als boek. Dit laatste kan makkelijk gedaan worden met BookCreator, een laagdrempelige app op de iPad die zowel docent als leerling in staat stelt in een mum van tijd mooi ogende boeken te creëren.

Tom Gootzen, docent op het St. Ursula Heythuysen, heeft een prachtige handleiding geschreven die leerzaam is voor de docent, en goed aan leerlingen uitlegt hoe de app werkt. Je kunt het boek van Tom, dat hij gratis beschikbaar heeft gesteld, downloaden via de iBooks-store.

image1