Knippenberg College te Helmond sluit zich aan bij iScholenGroep

 

Dr.-Knippenbergcollege

Nachtegaallaan 40
5702 KN Helmond
Tel. 0492-597587
Website

Aantal leerlingen: 1500 – 2000

Het Dr.-Knippenbergcollege maakt als deelschool onderdeel uit van de OMO scholengroep Helmond. Naast het Dr.-Knippenbergcollege bestaat de OMO Scholengroep Helmond uit het Carolus Borromeuscollege (een gymnasium / vwo / havo / mavo school) en het Vakcollege Helmond (vmbo kbl en vmbo bbl). De Knip, zoals de school in de volksmond wordt genoemd, bestaat uit een mavo, een havo en een vwo-afdeling.

Het Dr.-Knippenbergcollege is een brede kwaliteitsschool en profileert zich specifiek op het versterken van het bèta-onderwijs en sport. Bèta-onderwijs in de vorm van een technasium op vwo/havo-niveau en het Bèta Challenge Project (BCP) op mavo-niveau. Sport-onderwijs in de vorm van sportklassen voor de onderbouw en Bewegen-sport en maatschappij (BSM) en LO2 voor de bovenbouw. De school is opgedeeld in overzichtelijke onderwijskundige eenheden of afdelingen. Een warm pedagogisch klimaat vormt de basis waarop resultaatgericht wordt gewerkt en waar de leerling wordt uitgedaagd om talenten te ontwikkelen en te tonen.

Binnen het Dr.-Knippenbergcollege zijn er twee klassen die werken met een tablet in de klas (m1a & m2a). Deze klassen maken gebruik van de iPad als waardevol hulpmiddel en aanvulling op de les. Een groep enthousiaste docenten is bezig om zichzelf hierin te ontwikkelen. Schooljaar 2013-2014 zijn we gestart met deze ontwikkeling. De leerlingen krijgen nu nog wel alle papieren schoolboeken, maar de school stelt ze ook digitaal beschikbaar. Met behulp van educatieve apps wordt de leerstof op een andere, meer flexibelere wijze, aangeboden.

Contact info: T. Habraken
Afdelingsleider –Projectleider “leren en ict”