Auteursrechten

Sinds 2013 geeft de iSG tijdens verschillende trainingen een korte behandeling van auteursrecht, en hoe daar in het onderwijs vanuit juridisch oogpunt mee omgegaan dient te worden. Niet alleen ter bescherming van materiaal dat je gebruikt, maar ook vooral ter bescherming van je eigen creaties.

In aanvulling op, en ter verdieping van dat overzicht organiseerde de iSG op 4 november j.l. een Good Practice over auteursrechten. Tijdens de training werd de docenten niet alleen verteld welke dingen wel en niet mochten, maar lag de nadruk vooral op de onderliggende principes van het auteursrecht.

Een van de docenten, Vivian Verstappen van St. Ursula, heeft van de bijeenkomst een iBook gemaakt. Een handig naslagwerk voor ieder die nog weinig van auteursrecht weet, maar wel met digitaal lesmateriaal aan de slag is. Onder de noemer: ‘delen is het nieuwe hebben’, is het boekje voor iedereen beschikbaar. Je vindt het hier.

Schermafbeelding 2014-12-10 om 11.00.18 am