Docent Tom Gootzen wint iScholenPrijs 2014. Vicky Schouten en Michel Freriks behalen tweede plaats.

iScholenDag2014 winnaars
Vlnr: Vicky Schouten, Tom Gootzen en Michel Freriks

 

Tom Gootzen, docent wiskunde op het Sint Ursula te Heythuysen, heeft tijdens de iScholenDag van 2 oktober j.l. als eerste docent de iScholenPrijs gewonnen. Gootzen kwam als winnaar uit de bus vanwege zijn zelf ontwikkelde interactieve wiskundemethode. De wiskundeboekjes zijn volledig digitaal en te gebruiken op de iPad.

Runner ups waren Michel Freriks (IJburg College) en Vicky Schouten (Revius Lyceum Doorn), die werden geprezen om hun inzet bij de digitalisering van het onderwijs op hun school. Ze trainen onder andere hun collega’s in het gebruik van ICT in de klas (teach the teacher), en ontwikkelen daarnaast ook digitale boeken.

De iScholenPrijs wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse iScholenDag, en gaat naar een docent die in het afgelopen schooljaar een opmerkelijke prestatie heeft geleverd op het gebied van ICT in het onderwijs. Sinds 2013 traint de iScholenGroep docenten van deelnemende scholen in het gebruik van apps, iTunes U en iBooks Author. Het vormt daarmee een van het grootste docententeams ter wereld, dat gezamenlijk digitaal materiaal ontwikkelt. Afgelopen jaar werden er maar liefst duizend cursussen in iTunes U gemaakt.

Tom Gootzen biedt collega’s van iSG-scholen de mogelijkheid zijn in totaal tien boeken gratis te downloaden, om te onderzoeken of ze de methode op school kunnen gebruiken. De digitale boeken worden aangevuld met opdrachten die los (gratis) beschikbaar zijn. Geïnteresseerden kunnen mailen naar w.senden@ischolengroep.org.