Publiceren op iTunes U

De afgelopen weken hebben we veel vragen gekregen, van verschillende docenten van de iScholen, over het publiceren binnen iTunes U. We zijn blij en enthousiast over de verschillende initiatieven om prachtige ‘basiscursussen’ te publiceren op het iScholengroep-platform binnen iTunes U. Daarom willen we een aantal zaken aangaande het publiceren van iTunes U-cursussen voor jullie op een rij zetten. Schroom dus niet om deze nieuwsbrief of informatie door te sturen naar andere docenten en collega’s!

  • Om je cursus te kunnen publiceren op het iScholengroep-platform binnen iTunes U moet jouw cursus wel gekoppeld zijn aan de juiste onderwijsinstelling (namelijk iScholengroep). Je kan controleren of jouw cursus inderdaad aan de iScholengroep gekoppeld is door de cursusinstellingen te bekijken (via instellingenknop in de vorm van een tandwiel). Kan je niet de iScholengroep kiezen als onderwijsinstelling, dan betekent dit dat jouw Apple ID niet bij ons geregistreerd is. Als je wel een iTunes U workshop of bootcamp van de iSG hebt gevolgd, kan je contact met ons opnemen (itunesu@ischolengroep.org), dan voegen wij je zo snel mogelijk toe.
  • Voordat je jouw cursus wilt publiceren, moet er nagedacht worden over de cover van jouw cursus. Dit is de eerste indruk van jouw iTunes U cursus. In samenwerking met Apple, biedt de iScholengroep een ‘tool’ aan om een voorkant voor jouw cursus te creeren. Op deze voorkant staat dan jouw school, het vak, het niveau en ook het iSG-logo vermeld. Deze tool is te gebruiken op de website gti.rowansimms.com, waarbij je je wel eerst moet aanmelden. Jouw aanmelding wordt dan zo snel mogelijk omgezet in een registratie, zodat je aan de slag kan met het maken van de voorkant van jouw cursus. Overigens biedt deze tool ook een aantal mooie standaard afbeelding aan, die eigendom zijn van de iSG en dus copyright-free. Het uploaden van je eigen foto’s wordt binnenkort ook mogelijk op deze website.

Klik op ‘creëer het icoon’ en vervolgens op ‘Maak een nieuwe icoon’. Selecteer jouw school en vak. Staat jouw school of vak er niet bij? Neem dan contact met ons op via itunesu@ischolengroep.org. Vervolgens kies je een sjabloon of voer je een URL-link in en klik je op ‘Maak afbeelding’. De afbeelding die rechts in jouw scherm verschijnt kan je opslaan op jouw computer en vervolgens in iTunes U Course Manager uploaden als cursus-afbeelding.

  • Als je jouw cursus wilt publiceren, klik je op de instellingenknop achter jouw cursus (in de vorm van een tandwiel). Onder aan het keuzemenu wat dan verschijnt kan je klikken op ‘Voeg toe aan openbare catalogus’. Vervolgens krijg je een informatie-scherm en kan je jouw verzoek indienen bij de iTunes U Public Site Manager. Het is dan aan de iScholengroep om jouw cursus te bekijken en vervolgens te publiceren.