Good Practice: IJburg en ICT-dagen

Mei en juni brachten ons weer drie van Good Practices: één over de overstap van het IJburg College van de Macbook naar de iPad, en twee speciaal toegespitst op systeembeheerders en ict-coördinatoren.

Op 28 mei j.l. ontving het IJburg College te Amsterdam twintig geïnteresseerden van buitenaf op hun interne scholingsdag. Er was namelijk werk aan de winkel; na een aantal jaar met Macbooks gewerkt te hebben gaat de school vanaf deze zomer volledig over op de iPad. Een hele klus, daarom erg interessant, want wat komt daar allemaal bij kijken? Naast een mogelijkheid om de transitie te bespreken en over andere zaken op bestuursgebied te discussiëren, konden de deelnemers aansluiten bij de verschillende workshops die de docenten gaven. Bijvoorbeeld over welke apps je in de klas kunt gebruiken.

Aan de techneuten van de iSG-scholen werd dit jaar ook gedacht. 10 en 25 juni vonden er respectievelijk in Zeist en Amsterdam systeembeheerdersdagen plaats. De dag in Zeist stond in het teken van de globale organisatie van de techniek die komt kijken bij de nieuwe 1:1-omgeving. Wat voor problemen kun je tegen aanlopen, waar moet je aan denken als je met je netwerk bezig gaat. De dag in Amsterdam was volledig toegespitst op het gebruik van iOS7 in onderwijsomgevingen. Beheer van je devices, netwerk, AppleTVs, printers; alles passeerde de revue.

Keynotes 10 juni Zeist

Casper Suite Xirrus Wifi Network Info.compressed

Good Practices zijn informatieve bijeenkomsten waarop een bepaalde school of onderwerp centraal staat.