bettermarks voor wiskunde en rekenen

Bettermarks biedt volledig digitale lesmethodes voor wiskunde en rekenen. Het is gericht op het individuele leerproces van elke leerling en gaat uit van de zelfstandigheid van de leerling. Het oefenen staat centraal, en vanuit de systematische fouten die de leerling hierbij maakt wordt de persoonlijke leeruitdaging bekend. De ervaring is dat de docent een belangrijke rol blijft spelen bij de introductie van een nieuw onderwerp en op het moment dat de leerling vastloopt. Doordat de docent echter veel meer weet van de leerling kan hij zijn leerlingen veel gerichter helpen.

Bettermarks

Gebruikt door 300.000 leerlingen wereldwijd

Het doel van bettermarks is het verbeteren van wiskunde- en rekenonderwijs wereldwijd. De wiskunde- en rekenmethode wordt sinds 2008 in Duitsland ontwikkeld. Inmiddels werken meer dan 300.000 leerlingen uit negen verschillende landen in drie continenten in vier talen met bettermarks. In Nederland heeft een team van 15 docenten wiskunde en rekenen de Nederlandse versie ontwikkeld op basis van het Nederlandse wiskunde- en rekencurriculum. De theorie is vertaald naar het Nederlands en aangepast aan de Nederlandse didactiek. Alle onderwerpen worden gedidactiseerd op de manier waarop wij in Nederland die onderwerpen uitleggen, aangepast aan het niveau van de leerling. Er is maandenlang door klassen uit het Tweetalig Onderwijs gewerkt met de Engelse content in het Nederlandse curriculum, om feedback van leerlingen en docenten te krijgen.

Workshop tijdens iScholenDag

Vanaf schooljaar 2014/2015 gaan meer dan 20 scholen werken met bettermarks wiskunde en/of bettermarks rekenen binnen het bettermarks partner programma. Deze scholen dragen actief bij aan de verdere ontwikkeling van bettermarks. Voor meer informatie over bettermarks kunt u contact opnemen via de website. Bettermarks zal een workshop verzorgen op 2 oktober 2014 tijdens de iScholenDag.