Stormloop op iTunes U-cursussen

De maanden februari, maart en april van dit jaar staan weer in het teken van de nieuwe cyclus iTunes U-workshops en de bootcamp begin april in Amsterdam. Ruim honderd docenten van iSG-scholen uit het hele land hebben deelgenomen aan de workshops. En over twee weken zetten meer dan dertig docenten hun training voort tijdens de bootcamp.

Een jaar geleden richtte de iSG zijn pijlen op iTunes U. Niet per se omdat alle gebruiksvoorwerpen van een ‘appeltje’ moesten zijn voorzien. Hardware alleen brengt je nergens, je moet het ook kunnen gebruiken. Sindsdien hebben driehonderd (!) docenten onze workshops gevolgd, en verwelkomen we in april de honderdste docent op de bootcamp.

Steeds meer docenten, maar ook schoolleiders zien de voordelen van iTunes U. Eén van de laatste workshops werd gehouden op het Revius Lyceum in Doorn.

Conrector Frank Veenendaal: vijfentwintig Reviusdocenten en vier docenten van elders namen hieraan deel. Het Revius Lyceum is vanaf april 2013 het pad van de iPadinvoering opgegaan. Op dit moment werken twee klassen met iPads en hebben alle docenten in oktober 2013 een iPad in bruikleen gekregen. Een groep van vijf docenten is enthousiast aan de slag gegaan met iTunes U. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk want in korte tijd was de workshop in februari vrijwel geheel gevuld met Revius docenten.

Verschillende scholen hebben aangegeven volgend jaar in te zetten op iTunes U in combinatie met iBooks. De iScholengroep begint daarom dit schooljaar nog met het organiseren van cursussen iBooks Author, om ook op dat gebied de iSG-deelnemers te kunnen ondersteunen. Houd de website in de gaten voor de data.