Profiel Scholengemeenschap De Waerdenborch

http://youtu.be/MhG6s9p3n_Y

De Waerdenborch, Holten/Goor

Haarstraat 14
7451 CZ Holten
Tel. 0548-378383
Website

Aantal leerlingen: 1500 – 2000

De Waerdenborch heeft sinds 2012 ervaring met het gebruik van iPads in lessen. Na een aantal pilot projecten is ervoor gekozen om m.i.v. het schooljaar alle leerlingen uit leerjaar 1 met een iPad te laten werken naast de papieren schoolboeken. De Waerdenborch is, op grond van de ervaringen in de pilot, van mening dat de kwaliteit van het digitale leermateriaal van de commerciële uitgevers nog onvoldoend is om een volledige slag naar digitale leermiddelen te maken.  De iPad wordt gebruikt om leerstof te presenteren en te verwerken. Het apparaat helpt enorm om invulling te geven aan differentiëren tijdens de lessen en zo een invulling te vinden voor het meer gepersonaliseerd leren van leerlingen. Daarnaast wordt de iPad gebruikt als communicatiemiddel tussen docenten en leerlingen. De school heeft een eigen App book, zet ‘Flipping the classroom’ in en maakt gebruik van Edmodo als elektronische leeromgeving.