Profiel Wolfert Pro

 

Wolfert Pro

Boterdorpseweg 19
2661 AB Bergschenhoek
Tel. 010-3401470
Website

Aantal leerlingen: minder dan 500

 

Wolfert PRO is een kleinschalige VMBO-school in Bergschenhoek. De school hanteert een innovatief onderwijskundig concept dat gebaseerd is op ‘project based learning’ (PBL): leren en werken in een contextrijke betekenisvolle leeromgeving. Dit concept is ontleend aan een van de meest vooruitstrevende Amerikaanse scholengroepen op dit moment, de High Tech High-scholen in San Diego.

‘Project based learning’ (PBL) op Wolfert PRO houdt in dat kernteams onder leiding van één eigenaar projecten en betekenisvolle opdrachten ontwerpen. In plaats van te werken met een vastomlijnd curriculum, ontwikkelen de docenten projecten met een eindproduct voor ogen (‘backwards design’). Zo wordt een betekenisvolle context gerealiseerd en kan op grond van het eindproduct worden besloten welke vakgebieden erbij kunnen aansluiten.