Terugblik iScholenDag 2013

Op 3 oktober 2013 vond  op het Christelijk Lyceum te Zeist de iScholenDag 2013 plaats. Dit was tevens het moment waarop het publieke iTunes U-domein van de iSG feestelijk werd gelanceerd.

Zodoende stond de drukbezochte iScholenDag voornamelijk in het teken van iTunes U. Naast een inspiratiesessie iTunes U werden er ook andere workshops gegeven, over uiteenlopende educatieve onderwerpen. Zo kwam SchoolXM iets vertellen over de mogelijkheid van een mobiele app als communicatiemiddel binnen een school, gaf Eduapp een overzicht van apps die gebruikt kunnen worden voor onderwijsdoeleinden, en kwam iBooks Author, een tool waarin docenten eigen lesboeken kunnen creëren, aan bod.

Daarnaast was er aandacht voor mediawijsheid aan de hand van filmopdrachten verzorgt door De Frisse Blik, lieten Henk-Jan Voorthuysen en René ter Wee zien hoe een digitaal schoolplein via GoogleDrive werkt, en vertelde IJsfontein iets over gamedesign en educatie. Voor ICT-medewerkers was er een specifieke workshop ‘beheren in een 1op1-omgeving, en voor schoolleiders een levendig forum waarin 1op1-onderwijs vanuit bestuursniveau werd besproken.