iSG op iTunes U

Als eerste groep scholen voor voortgezet onderwijs in Europa heeft de iScholenGroep een eigen domein of kanaal gekregen binnen iTunes U. Op deze wijze wordt het voor de scholen aangesloten bij de iSG buitengewoon aantrekkelijk het onderwijsmateriaal via dit platform al dan niet gratis aan te bieden. Zeker met het oog op de afschaffing van de wet Gratis Schoolboeken.

De laatste maanden zijn op diverse plekken in het land dan ook groepen docenten aan de slag gegaan om nieuw of bestaand materiaal gereed te maken voor het onderwijsplatform van de iSG binnen iTunes U.

Vanaf 3 oktober a.s. is het iSG domein te vinden in iTunes.

PastedGraphic-22iSG domein

iTunes U heeft ‘s werelds grootste aanbod van gratis educatief materiaal, dat afkomstig is van de allerbeste onderwijsinstellingen en toonaangevende bibliotheken, musea en andere organisaties. Bovendien kunnen leerkrachten zelf cursusmateriaal voor iTunes U maken, zoals hoorcolleges, huiswerkopdrachten, leerboeken en toetsen.

Er staan inmiddels meer dan 2500 openbare en vele duizenden niet-openbare cursussen en colleges online van meer dan 1200 universiteiten en hogescholen.  De reikwijdte van toonaangevende universiteiten als Duke, Yale, Cambridge, MIT en Oxford wordt met de dag groter: voor hun iTunes U-colleges hebben zich 100.000 studenten per cursus ingeschreven.

De iTunes U-app is in meer dan zestig procent van de gevallen buiten de Verenigde Staten gedownload, wat betekent dat alle onderwijsinstellingen, zowel groot als klein, hun lesmateriaal aan een wereldwijd publiek beschikbaar kunnen stellen.  

“Ik zie elke dag weer prima resultaten”, zegt Chrissy Boydstun, docent aan het Mansfield Independent School District in Texas, dat aan de meer dan 10.000 scholieren en alle medewerkers een iPad heeft verstrekt. “De leerlingen zijn gemotiveerd en weten de enorme hoeveelheid informatie waarover ze beschikken op een goede manier te verwerken. Ik vind het geweldig om te zien hoe iTunes U scholieren op weg helpt om op een andere manier dan via de gebruikelijke klassikale lessen iets te leren.”

In dertig landen kunnen docenten inmiddels zelf iTunes U-cursussen maken, waaronder in deze onlangs toegevoegde landen: Brazilië, Zuid-Korea, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten. Al deze cursussen, en ook alle overige educatieve materiaal, zijn in 155 landen beschikbaar via de iTunes U-app. Naast de vele duizenden iTunes U-cursussen zijn er ook nog eens meer dan 75.000 iOS-onderwijsapps verkrijgbaar in de App Store. En met de gratis iBooks Author-app in de Mac App Store kunnen schrijvers en uitgevers hun ideeën en verhalen de wereld in sturen, zoals blijkt uit de meer dan 10.000 originele Multi-Touch-boeken die inmiddels wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Eén gedachte over “iSG op iTunes U”

Reacties zijn gesloten.