Uitnodiging presentatie Serious Gaming. Woensdag 13 maart, 10.00–13.00 uur, theater Cório Mirliton, Hoog Catharijne, Utrecht

 

Uitnodiging presentatie Serious Gaming

  • Games kunnen inzicht geven in complexe vraagstukken, leren de gevolgen van beslissingen inzien en de beste keuzes te maken.
  • Games helpen patronen herkennen.
  • Games zijn karikaturen van de werkelijkheid, waarin je steeds kleine uitdagingen als hapklare brokken krijgt voorgelegd, die je moet halen om verder te kunnen.
  • Games helpen mensen op een natuurlijke manier leren.

Games – waar hebben we het over?!

Binnenkort houdt My-Cognition een presentatie over Serious Gaming. We nodigen u van harte uit daarbij aanwezig te zijn.

Woensdag 13 maart, 10.00–13.00 uur,
theater Cório Mirliton#, Hoog Catharijne, Utrecht

Serious gaming vergroot het leerrendement van leerlingen. My-Cognition is een bedrijf dat in samenwerking met diverse universiteiten onderzoek doet naar de werking van onze hersenen. My-Cognition heeft op wetenschappelijke basis een model ontwikkeld dat als kader dient voor het definiëren en beoordelen van belangrijke gebieden van uitvoerend functioneren in de hersenen. Hanteren van dat model leidt tot verbetering van het leerproces van leerlingen: ze onthouden beter, hun geheugen werkt beter, ze concentreren zich makkelijker. Games die op basis van dit model worden ontwikkeld, stellen leerlingen in staat hun leerrendement te vergroten.

Nederland is goed in het maken van (serious) games. Little Chicken is een toonaangevende softwarefabrikant in Nederland, die zijn onlinecomputerspellen maakt op basis van wat een groep gespecialiseerde psychologen, artsen, clnici, branche-experts en pedagogen van My-Cognition aandraagt. De games zijn persoonlijk en adaptief en afgestemd op de vorderingen van de leerlingen. Leerlingen hebben gecontroleerde toegang tot een breed assortiment games. De games houden rekening met het profiel van de leerling, waardoor wordt voorkomen dat de leerlingen alleen díe spellen spelen waarin zij heel goed zijn. De leerlingen worden juist aangemoedigd om een groter aantal uitvoerende functies van hun brein te trainen.

Gamification is niet tijdelijk
Jurriaan van Rijswijk, lid van de adviescommissie van My-Cognition en een internationaal erkend expert op het gebied van serieuze gaming, kent geen situatie waar een game niet kan helpen. Maar een game is wel altijd een middel, geen doel. Hij voorziet dat het onderwijs onder invloed van games en gamers fundamenteel zal gaan veranderen. En zoals verhaaltjes vertellen , spelletjes spelen en verzamelen van alle tijden is, zal ook “gamification” niet iets van tijdelijke aard zijn.

Aanmelden

Ik nodig u graag uit om bij deze exclusieve presentatie aanwezig te zijn en zo samen de toekomst van serious gaming in Nederland te verkennen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze boeiende presentatie. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u in het Cório Mirliton Theater in Utrecht aanwezig kunt zijn.

U kunt zich voor deze lezing aanmelden via gaming@stadenesch.nl

Heel graag tot ziens in Utrecht!

Met vriendelijke groet,

Peter de Visser,
directeur-bestuurder.

Meppel, 13 februari 2013