Profiel Johannes Fontanus College

Johannes Fontanus College

Wethouder Rebellaan 135
3771 KA Barneveld
Tel. 0342-491469
Website

Aantal leerlingen: 2000 – 2500

Over de school
Het Johannes Fontanus College is een christelijke scholengemeenschap voor mavo-havo-atheneum-gymnasium-technasium. De school gaat uit van de Stichting voor Protestants-Christelijk Voortgezet Onderwijs voor de gemeente Barneveld en omgeving. Vanuit een christelijke levensbeschouwing staat het JFC voor goed onderwijs, gericht op het bevorderen van de zelfstandigheid en het sociaal verantwoordelijkheidsgevoel van de leerlingen. In 2014/15 zijn twee klassen gestart met een eigen iPad. Volgend jaar komen daar weer twee klassen bij. Er is een groep leerlingen die als iHelps docenten en leerlingen assisteren bij de inzet van de iPad in het onderwijs.