Analfabete kids hacken tablet

In Ethiopië is een bijzonder experiment uitgevoerd. Kinderen die niet konden lezen of schrijven kregen een tablet, op zonne-energie, zonder handleiding en in de doos. De kinderen woonden in afgelegen dorpjes en hadden nog nooit letters gezien. Verwacht werd dat de kids vooral met de dozen zouden spelen, maar dat liep anders.
Binnen vijf maanden konden ze omgaan met de Engelse taal, hadden het besturingssysteem door en wisten ze zelfs allerlei beveiligingsinstellingen te kraken. Binnen vijf dagen waren er zelfs 47 apps per kind in gebruik. De organisatie die het experiment uitvoerde (OLPC) zet zich in om analfabete kinderen uit derde wereldlanden aan computers te helpen. Ze merkten de afgelopen jaren dat het niet altijd zin heeft kinderen iets te willen leren. Het werkt veel beter als je kinderen dingen gewoon zelf laat uitzoeken. Volgens de organisatie laten de Ethiopische kinderen zien dat juist creativiteit en nieuwsgierigheid nodig is om iets te leren.