MacScholenDag 4 oktober 2012 Berlage Lyceum Amsterdam

 

Programma MacScholenDag 2012

4 oktober 2012
Berlage Lyceum Amsterdam
Pieter Lodewijk Takstraat 33/34  1073 KJ Amsterdam

11.00 uur. Vertrek speciale veerdienst aan de centrumzijde (Holland International) van Het Centraal Station Amsterdam naar het Berlage Lyceum.

 • 12.00 uur. Ontvangst en lunch.
 • 13.00 uur. Opening door Kees van Domselaar, voorzitter MacScholenGroep.
 • 13.05 uur. Kansrijk onderwijs door Lodewijk Asscher, loco-burgemeester van de stad Amsterdam en wethouder jeugdzaken, financiën en educatie.
 • 13.30 uur. Keynote-speaker. Erling Grønlund, Better learning, the ultimate target for modern schools
  14.00 uur. Pauze
 • 14.15 uur. 1-op-1, dat doen wij zo!  Leendert-Jan Veldhuyzen, rector van het Berlage Lyceum, over het iPadproject op zijn school.
 • 14.45 uur. Start workshops 1e ronde. Indeling ter plekke. Keuze uit:
 1. iBooks Author. In deze workshop wordt een demonstratie gegeven hoe een docent met behulp van de applicatie iBooks Author leermateriaal kan ontwikkelen. Verzorgd door The Competence Factory. (www.competencefactory.nl)
 2. Flipping the classroom. Film je instructie en vergroot je 1:1 contact momenten met je klas. Verzorgd door ‘The Crowd’ (www.thecrowd.nl/)
 3. Spons. Hoe creëer je met behulp van ict de ideale mix tussen vakinhoud, didactiek en nieuwe media. Verzorgd door Spons Learning Company. (www.spons.nl)
 4. Isendoorn. De start ven een lpl-project. Verzorgd door Erwin Lutteke, rector Isendoorn College.
 5. Het doet het weer niet. Ict en systeembeheer. Door systeembeheerders van het Chr.Lyceum Zeist en het Berlage Lyceum.
 6. Mijn docent begrijpt mijn leerweg. Bekwaamvaardig met ICT. De docent kan het leerdoel vertalen naar situaties waarbij ICT wordt ingezet. Ook 1 : 1. Verzorgd door Cocky van Klaveren.
 7. Ict en dyslexie. Dyslexiesoftware op de Apple? Opdidakt Supplies legt het programma ClaroRead uit. Dit is geavanceerde voorleessoftware geschikt is voor het Apple besturingssysteem. In de workshop komen o.a. aan bod: de mogelijkheden van ClaroRead, hoe kan ik boeken digitaliseren voor Apple, diverse Apps en de verschillende licentievormen.Verzorgd door Mathieu van de Water van Opdidakt Supplies. (www.opdidaktsupplies.nl)
 8. iTunes U op school. In deze informatieve sessie maak je kennis met iTunes U en de mogelijkheden die deze leeromgeving biedt voor scholen en individuele docenten De iTunes U App en de iTunes U Course Manager zullen daarin centraal staan. Uiteraard is er ook ruimschoots gelegenheid om vragen over iTunes U en het aanmelden daarvoor te stellen. Verzorgd door Fons van den Berg (www.seegenius.nl)
 9. Digitaal toetsen. Workshop over de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitaal toetsen. Oefenen met het programma Quayn. Korte introductie van Quayn en Questionwise. Presentatie van de functionele mogelijkheden van Quayn. Aan de slag: in de rol van  docent en in de rol van leerling. Door Miriam van der Velde en Olav van Doorn van De Rode Planeet. (www.quayn.nl)
 10. De beste Apps voor je les: Over de meest praktisch bruikbare apps door Suzanne Lustenhouwer
 11. Workshop Online Lesvideo’s. Met de lesvideo’s van Onles wordt Flipping the Classroom werkelijkheid. Onles laat zien hoe met een mobiele studio hoge kwaliteit lesvideo’s gemaakt worden. Door gebruik van een green screen zijn lesmogelijkheden onbeperkt, en kan de leraar zijn creativiteit volledig laten gaan. Voor, tijdens en na de workshop is er gelegenheid voor vragen stellen en voor het maken van testopnamen, een team van Onles is de hele dag aanwezig (www.onles.nl).
 15.30 uur. Tweede ronde workshops.

16.15 uur. Afsluiting en borrel.

 

Klik hier om in te schrijven.