Kwantum kortingen op Apps voor het onderwijs

Op dit moment kunnen helaas alleen nog Amerikaanse onderwijsinstellingen (K12) kwantum kortingen krijgen bij de aanschaf van educatieve Apps. Wel is uit goedingelichte kringen vernomen, dat het zogenaamde App Store Volume Purchase Program op zeer korte termijn ook voor de Nederlandse scholen beschikbaar komt.

Als gevolg van het App Store Volume Purchase Program zullen meer iOS ontwikkelaars, ook Nederlandstalige, zich op het onderwijs gaan richten. Dat is althans de verwachting. Het wordt immers voor educatieve instellingen op deze wijze aantrekkelijker en goedkoper met iOS-apparatuur te gaan werken. Zo zal de vraag naar educatieve Apps vervolgens weer toenemen.

Er gaat veel geld om in de huidige handel die zich bezighoudt met de productie en portfolio-distributie van studieboeken. In het Nederlandse voortgezet onderwijs alleen al gaat om een jaarlijkse omzet van meer dan € 200 miljoen. Zeker is dat meer en meer studieboeken de komende jaren als e-book gaan verschijnen of als geavanceerde App.

In Nederland is het wachten nu alleen nog op een digitaal distributiesysteem naar Amerikaans voorbeeld, dat de aanschaf voor scholen aantrekkelijk en rendabel maakt.