Activiteiten

Activiteiten

De iScholenGroep is ontstaan vanuit de wens om ervaringen en expertise over de inzet van ICT in het onderwijs met elkaar te delen. Een groter wordende groep docenten binnen de iSG geeft invulling aan die wens door zelf workshops en professionaliseringsactiviteiten voor collega’s te organiseren. Om anderen te inspireren, maar ook om daar zelf weer van te leren. Immers: wie onderwijst die leert het meest.

Het is onze ambitie om zoveel mogelijk van die activiteiten ook via de nascholingsagenda van de iSG aan te bieden. Via de website kan je aangeven welke workshop, of andere professionaliseringsactiviteit, jij bij jou op school kunt en wilt aanbieden.

Dus wil jij jouw ervaring en expertise delen met collega’s? Kom dan met ons samenscholen en bied jouw workshop aan op de website! Wil je niet zelf een workshops geven, maar er wel graag één volgen? Geef dan hier jouw wens aan! Houd de website in de gaten voor de workshops die komend jaar georganiseerd worden.

Bijeenkomsten

Webinar AVG, wat had ik moeten regelen? – 4 juni 2018

Vanaf 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de hele Europese Unie. Een wet met grote gevolgen, want ook scholen moeten deze wet naleven en kunnen aantonen dat ze zich aan deze wet houden. Een grote verantwoordelijkheid voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs om de privacy van leerlingen te beschermen.

Voor deze webinar hebben we privacy expert Tonny Plas gevraagd om ons bij te praten over de AVG en over de consequenties ervan voor scholen. Wat betekent die AVG bijvoorbeeld voor jou en jouw school? Wat moet je precies regelen en hoe kun je dat het beste aanpakken? Wil je een antwoord op deze vragen of heb je zelf nog vragen over de AVG, doe dan mee met deze webinar op 4 juni 2018 van 19.45 – 20.30 uur. Schrijf je hier in en je ontvangt voorafgaand aan de webinar een link met een korte instructie.


Workshop ‘Het creëren van een leeromgeving met devices voor beginners’ – 15 juni 2018
Tijdens de workshop leer je de basis van het lesgeven met de iPad. Hoe ziet een goede digitale les in elkaar? Wat beheers jij zelf al en waar kun je nog aan werken? Welke tools op de iPad kun je gebruiken? En welke apps zijn interessant voor jouw lessen?

Er is ook ruimte om eigen vragen te stellen, nieuwe ideeën te delen en van elkaar te leren.

Dit alles wordt beschikbaar gesteld via een iTunesU cursus, die je later nogmaals kunt bekijken. Hierdoor besteden we ook kort aandacht aan het ontwikkelen van een iTunesU cursus en mocht daar animo voor zijn, kunnen we met een groep aan de slag om iTunesU cursussen te ontwikkelen. Meld je hier aan.

De workshop vindt plaats op 15 juni van 13.00 – 16.00 uur,
bij het Dr.-Knippenbergcollege in Helmond.


Webinars in het onderwijs – 18 juni 2018
Misschien niet de eerste vorm van onderwijs waar je aan denkt in ons kleine landje, maar dat webinars van grote waarde kunnen zijn voor een school bewijst David le Clercq van Helen Parkhurst in Almere. David experimenteert al een aantal jaar met de inzet ervan en hij gebruikt deze toegankelijke technologie inmiddels zeer breed: met leerlingen over vakinhoudelijke onderwerpen, met collega’s voor overleg en voor professionalisering, maar ook met ouders voor uiteenlopende zaken. Ervaar hoe krachtig en gemakkelijk de inzet van webinars in het onderwijs kan zijn en doe mee op maandag 18 juni van 19.45 – 20.30 uur met onze webinar ‘Webinars in het onderwijs’. Schrijf je hier in en je ontvangt voorafgaand aan de webinar een link met een korte instructie.


iScholenDag – 4 oktober 2018

De zevende editie van de iScholenDag vindt plaats op 4 oktober in de Colour Kitchen Zuilen in Utrecht. In actieve workshops en inspiratiesessies kun je weer kennismaken met digitale didactiek en ict-tools. Ook zijn er veel mogelijkheden om uit te wisselen met collega’s. De organisatie is in volle gang en hierin nemen we graag jouw wensen mee. Welke thema’s wil jij dit jaar graag terugzien op de iScholenDag? Vul de vragenlijst in.